Omgeving

Camping Nijveld ligt in het buitengebied van Laren, Gelderland, omringd door de gebieden Oolde, Verwolde en Ampsen. Laren is een van de mooiste dorpen van de Achterhoek, bekend vanwege zijn vele landgoederen, kastelen en landhuizen. En wie kent het liedje van de dikke boom van Laren niet? Deze dikke boom staat geworteld bij landgoed Verwolde, omringd door een prachtig bos.

De camping is gelegen op een ruime kilometer van het gezellige centrum. Laat u verrassen door het aanbod van de plaatselijke ondernemers, want Laren gaat bewust om met de producten van eigen bodem. Zo verbouwt de Larense bakker Wijnand ieder jaar een paar hectare tarwe, laat de graankorrel op natuursteen vermalen en maakt van 100% puur meel een heerlijk brood. Dit moet u gaan proeven!
Wijngaard de Braoke verbouwt zijn eigen druiven om er vervolgens heerlijke wijn van te maken. Zij kiezen voor minder opbrengst, maar wel voor een kwaliteit wijn.
Iedere donderdagmorgen is er een miniweekmarkt en vrijdagavond koopavond. Op de website www.larengelderland.nl kunt u voor meer details over het dorp terecht.

Op steenworpafstand ligt de stad Lochem waar iedere laatste zaterdag van de maand een “Boergondische” markt aangeboden wordt met biologische streek producten. Iedere zaterdag is er ook een kleine biologische markt (groenteboer, bakker en een zuivelkraam) naast de Gudula kerk. Bij publiekssterrenwacht Phoenix laten ze u graag kennismaken met de mooiste sterren, zon en planeten.

Er zijn voldoende fiets- en wandelmogelijkheden in de directe omgeving van de camping. Daardoor kunt u volop genieten van een mooi “staaltje” natuur in combinatie met de omliggende dorpen. Een greep uit de bijzondere evenementen die georganiseerd worden door de inwoners van Laren zijn;

  • Dauwtrapfiets- en autotocht in mei
  • Fiets4daagse (30, 45 en 60 km) in augustus (1e dinsdag van augustus)
  • Natuurpannenkoekenrit (35 km) in juli en augustus

Er worden natuurlijk ook in de wijdere omgeving activiteiten georganiseerd:


  • Avond Vierdaagse (5 en 10 km) in Barchem in juni
  • Barchemse Vierdaagse (20, 30, 40 en 50 km) in Barchem in juli 

Naast deze evenementen zijn er ook prachtige fiets- en wandelroutes te ontdekken. Een wandelroute met ezel, gids of met de Abellife Apps biedt wat extra uitdaging en afwisseling.

Al fietsend of wandelend komt u in het buitengebied niet altijd een café of restaurant tegen. Daarom zijn daar speciale 'uutblaoshuuskes' ingericht. Plekken waar je terecht kunt voor een kopje koffie, thee, vruchtensap, een boerenijsje en soms ook een vers glas melk. Alles is op basis van zelfbediening. De 'huuskes' zijn toegankelijk van zonsop- tot zonsondergang. Het 'huusken' is makkelijk te herkennen: geschilderd in ossenbloedrood en voorzien van het speciale 'uutblaoshuuskes'-logo, gecombineerd met het beeldmerk van Rustpunten, want zo luidt een soortgelijk concept in verschillende regio's in Oost-Nederland.

Op de website www.vvvlochem.nl kunt u meer informatie vinden over allerlei onderwerpen om volledig op de hoogte te zijn en u eventueel voor te bereiden op uw bezoek in het mooie Loarnse.

Op een paar honderd meter van de camping vindt u het openluchtzwembad Leussinkbad. Maar Laren heeft ook haar eigen kinderboerderij de Kleine caroussel.

Boek nu

Direct contact?

BEL ONS

Dagelijks tussen
09.00 - 21.00

+31 6 275 547 90